Ments meg egy életet, legyen egy cica a családban!

2022-ben a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. civil állatvédő szervezetek számára meghirdetett pályázatán Alapítványunk 1.200.000 Ft támogatási összeget nyert, mely összegből a gazdátlan, illetve nehéz körülmények között élő emberek macskáinak ivartalanítását kezdtük el. Segítettünk 16 tagú cicaszaporulat ivartalanításában és gazdásításuk jelenleg is tart (nézd meg a gazdikereső cicáink között őket), voltak állateledel bolt előtt élő cicák, idősebb emberek ingatlanára összeverődött 10-20 fős kolóniák Ilyen körülmények között nagy a veszélye a vemhességnek és a fertőző, nem egyszer halálos betegségek kialakulásának, amit mindenképp szerettünk volna elkerülni. A nagy területen, szabadban élő állatok befogása mindig nehéz feladat, de a szaporodási folyamat növekedését mindenképp meg kell állítani.

Eddig összesen 54 macska került befogásra, majd ivartalanításra, ebből 39 nőstény és 15 kandúr, akik közül többen már boldog, gazdis cicák. Tanúi lehetünk újra és újra a csodának, ahogy az emberrel szemben bizalmatlan cicák megnyílnak és megszelídülnek örökbefogadó családjuknál, hála a sok-sok türelemnek és szeretetnek, amit kapnak. 

Folyamatosan érkeznek hozzánk a gazdátlan cicák, akiket ivartalanítunk, chip-pel azonosítunk és szűrünk a Fiv, Felv betegségekre. Általánosságban elmondható, hogy kifejezetten fiatal, 6 hónapostól 2 éves kor közötti cicák.

 Az emberhez nem szokott cicák sok türelmet igényelnek az eső időkben, de pár hét alatt óriási változáson mentek keresztül az örökbefogadó családjukban. a szocializáció idejére nagy örömmel várjuk ideiglenes befogadók jelentkezését és kifejezetten előny, ha van másik cica, aki türelmes és elfogadó, esetleg „anyáskodó” típus – ugyanis a kolóniás cicák igénylik a cicatársaságot, hamarabb nyílnak meg olyan családokban, ahol egy-két elfogadó kis macskatársra is lelhetnek. Ha szeretnél ideiglenes befogadónak jelentkezni, a „kapcsolat” menüpontra kattintva várjuk leveled. Miután elküldted nekünk 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot.

A képeken teljesség igénye nélkül kolóniás cicák fényképei láthatóak.

Amennyiben lehetőséged van, kéjük támogasd ivartalanítási programunkat az alábbi lehetőségeink egyikén:

Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány

11742180-21449486-00000000
IBAN:HU20117421802144948600000000
Swift:OTPVHUHB OTP
Közlemény: Egy cica ivartalanítása

PayPal: dunaharasztiallatvedok@gmail.com

Köszönjük…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük