2021 augusztusban a Hangya-közösség kiírt egy pályázatot.
A pályázat a Megelőzés címet kapta, melyben olyan állatvédő szervezetek jelentkezését várták, akik a lakossági túlszaporulatok csökkenését célul tűzték ki és ehhez szükségük van anyagi támogatásra. A programban azok a potenciális lakossági kóbor vagy kóborló macskák és kutyák vehettek részt, melyek utódaiból gazdátlan, ellátatlan, beteg kóbor állatok válnak.

A felesleges szaporulatok megelőzését támogatták ezzel a programjuk során azért, hogy minél kevesebb kutya és macska végezze az utcán vagy menhelyeken.

Szeretnénk, ha minél kevesebb állat kerülne rossz körülmények közé, ha minél kevesebb kutya és macska születne utcára, gazda nélküli sorsra, ezért mi is pályáztunk.
400.000 Ft-ot lehetett megpályázni és elnyerni.

Sikeres volt a pályázatunk és nagyon örültünk neki, mert számtalan bejelentésünk van komplett macska kolóniákról, amik szaporodnak, szaporodnak, szaporodnak….Évek óta, folyamatosan.

Ebben az évben felfoghatatlan mennyiségű telefont kaptunk: – „..kismacskát találtunk, kismacskákat találtunk, ideellett egy mamacica, rengeteg macska van a szomszédban, idepisilnek, ideellenek, betegek…. mit tegyünk, hova vigyük, el tudnak jönni érte, elviszik, mit csináljunk, stb…
Ennyi talán még egyetlen évben sem volt. Mivel ebből a pénzből most mindössze 30 macska lett megcsináltatva, jövőre sem lesznek sokkal jobbak a kilátások sajnos…
Sokan csak a bejelentésig jutottak el, de ez a pályázat az összefogásról szólt. A bejelentő egyeztetés után elvitte az orvoshoz, majd minimum 2 napig biztonságban tartotta az állatot, ezután pedig visszakerült a megszokott környezetébe. Ennek eredményeképp 35 állat, 30 macska és 5 kutya lett ivartalanan. A kutyák oltást, chipet is kaptak, akiknek nem volt.

Mondhatjuk, hogy nem sok, de ez egy hatalmas szám, ha azt nézzük, hogy 2022-től minden évben kb. 1900 halálra ítélt állattal kevesebb születik meg Dunaharaszti utcáin…

Köszönjük szépen a Hangya-közösségnek, dr. Lambertus Tamásnak és csapatának és azoknak a lakosoknak, akik akartak és tudtak élni ezzel a lehetőséggel, esélyt adva aDunaharasztin élő szerencsétlen állatoknak is egy jobb életre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük