Kolóniás cicák

Ments meg egy életet, legyen egy cica a családban!

2022-ben a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. civil állatvédő szervezetek számára meghirdetett pályázatán Alapítványunk 1.200.000 Ft támogatási összeget nyert, melyből 1.000.000 Ft-ot gazdátlan, illetve nehéz körülmények között élő emberek macskáinak ivartalanítását kezdtük el. Egy 16 tagú cicaszaporulat a Méhes Kft. telephelyén verődött össze és mint sokan olvashattátok, december elején egy bejegyzésben kért segítséget egy ott dolgozó. Szoros együttműködésben a nagy területen, szabadban élő állatok befogása a cég dolgozóinak sem kis feladat, de nagyon örülünk annak, hogy szeretnék megállítani a szaporodási folyamatot.

Eddig összesen 14 macska került befogásra, ebből 12 nőstény és 2 kandúr, akik közül többen már boldog, gazdis cicák. Tanúi lehetünk újra és újra a csodának, ahogy az emberrel szemben bizalmatlan cicák megnyílnak és megszelídülnek örökbefogadó családjuknál, hála a sok türelemnek és szeretetnek, amit kapnak. 

Folyamatosan érkeznek hozzánk a gazdátlan cicák, akiket ivartalanítunk, chip-pel azonosítunk és szűrünk. Itt „egy csokorba” szedtük nektek a bundás muskátlikat, akik a jelenlegi gazdikeresőink.  Általánosságban mindenkiről elmondható, hogy kifejezetten fiatal, fél – egy év körüli cicák, ivartalanítottak, negatív tesztes mindenki.

 A cicák sok türelmet igényelnek az elején. Eddigi társaik pár hét alatt óriási változáson mentek keresztül családban. Ezért lehetőleg tapasztalt cicásokat keresünk, kifejezetten előny, ha van másik cicád, aki türelmes és elfogadó, esetleg „anyáskodó” típus – ugyanis a kolóniás cicák igénylik a cicatársaságot, hamarabb nyílnak meg olyan családokban, ahol egy-két elfogadó kis macskatársra is lelhetnek. Ha valamelyik cica felkeltette a figyelmedet és szeretnéd örökbe fogadni vagy esetleg ideiglenes befogadónak jelentkeznél, azt meg tudod tenni a cica nevét feltüntetve a „jelentkezési lap örökbefogadáshoz” nyomtatvány kitöltésével. Miután elküldted nekünk 48 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot.

A képeken a jelenlegi gazdikereső cicáink fényképei láthatóak.

 

 

Amennyiben lehetőséged van, kéjük támogasd mentettjeink ellátását, melyet az alábbi formában tudunk fogadni:

Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány

11742180-21449486-00000000
IBAN: HU20117421802144948600000000
Swift:OTPVHUHB OTP
Közlemény: Egy cica ivartalanítása

PayPal: dunaharasztiallatvedok@gmail.com

Köszönünk szépen minden segítséget, minden megosztást!